maanantai, 1. elokuu 2016

Hiljaista....

Jeps, eipä ole tullu kirjoteltua koska ei oikeen oo mitään kirjoteltavaa. Mä voin loistavasti edelleen!!! Polven leikkauksesta ei ole vielä tullut mitään lappua mutta kaippa se sieltä sitten ilmaantuu. Mä oon keränny tässä jo tarmoa itteeni alottaa kuntoilu kunhan pääsen kunnolla liikkeelle. Nyt pitää olla niin pirun varovainen.

Mutta oli mulla syykin miks mä tänne kirjotin. Arvatkaapa kuka odottaa tän yhteistyön julkisuuten tuloa melkosesti...*riemunkiljahduksia* ;)

Punkkipotilaita testaava saksalaisklinikka tekee yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kanssa

 

Maanantai 1.8.2016 klo 21.57

 

  

 

Suomalaislääkäreiden kritisoiman saksalaisen BCA-klinikan nettisivuilla kerrotaan, että klinikka tekee yhteistyötä Jyväskylän yliopiston kanssa.

 

  • Moni suomalainen on käynyt Saksassa Borreliose Centrum Augsburg (BCA)-klinikalla testaamassa borrelioosia.
  • Suomalaislääkärit suhtautuvat kriittisesti ulkomaisiin yksityisklinikoihin.
  • Jyväskylän yliopiston yhteistyöprojekti klinikan kanssa alkoi viime heinäkuussa ja kestää syyskuun loppuun.

 

Kuvituskuva. Puutiainen kävelemässä säärellä.
Kuvituskuva. Puutiainen kävelemässä säärellä. (PASI LIESIMAA)

Jyväskylän yliopiston solu- ja molekyylibiologian lehtori Leona Gilbertin johtamassa projektissa tutkitaan puutiaisten levittämien sairauksien diagnosointia.

Jyväskylän yliopistossa vakituisesti työskentelevä amerikkalaislehtori ei usko, että ulkomaiset klinikat rahastavat ulkomaalaisia potilaita.

- Olen tehnyt vuodesta 2010 saakka yhteistyötä ja tieteellistä tutkimusta BCA-klinikan kanssa. En toimisi heidän kanssaan, jos pitäisin klinikkaa epäluotettavana tai kokisin, että he rahastavat potilaita.

- Moni kollegani tuntee myös klinikan ja he tietävät sen tekevän monipuolista tutkimusta. Teemme yhteistyötä tieteen saralla monen ulkomaisen yrityksen kanssa, Gilbert sanoo.

Nykyinen yhteistyöprojekti alkoi viime heinäkuussa ja kestää syyskuun loppuun. Tekesin avustamassa projektissa on mukana myös muita klinikoita eri puolilta maailmaa.

- BCA-klinikalla on paljon potilaita ja saamme heiltä kliinisiä esimerkkitestejä tutkimustamme varten. Emme voisi saada tutkimustuloksia aikaiseksi ilman malliesimerkkejä eri puolilta maailmaa, Gilbert perustelee.

 

Kommentit

Ladataan...